Instrument warning light bulbs

cliffa

VIP MEMBER
Joined
May 26, 2013
Messages
2,252
Country flag
Hi all, I don’t have access to my bike at the moment, so can anyone tell me which bulbs fit in the Instrument warning lights ? ( specifically the fuel and indicators) as they are too dim and I’d like to replace them with LED’s.

Cheers,

cliffa.
 
Joined
Apr 23, 2021
Messages
68
Country flag
Hi all, I don’t have access to my bike at the moment, so can anyone tell me which bulbs fit in the Instrument warning lights ? ( specifically the fuel and indicators) as they are too dim and I’d like to replace them with LED’s.

Cheers,

cliffa.
I can't see any reference to bulbs... I think they maybe built in LEDs. I expect someone has had theirs apart..

OIrF1R.jpg
 

cliffa

VIP MEMBER
Joined
May 26, 2013
Messages
2,252
Country flag
Thanks Gazz, having looked carefully at a few pics on here you are correct, no sign of any bulb holders or wiring for them, so I guess there is no easy way to brighten them.
 
Joined
Jan 18, 2018
Messages
634
Country flag
I pressed the clock reset button too many times a while back and my speedo light stopped working, the factory told me it is a sealed unit with LED's and would need replacing. But when I took it for a service and some warranty work, someone realised it was just the sequence that i pressed the button and had dimmed them to minimum. So maybe you just need to reset them. I will try and track down the info I think they emailed me about it. I think the little service manual states somethimg about it.
 
Joined
Jan 18, 2018
Messages
634
Country flag
Found the conversation about this:-

I had the same problem. Spoke with Rob Jameson and he informed me it was a sealed unit so would have to be changed. Asked for that recently under warrantee and someone there then realised that I had probably lowered the illumination level myself by pressing the button in the wrong sequence. It was probably when I tried to reset the time and I was just pressing and holding and hadn't a clue. page 113-114 in the small booklet is where you should find your answwer so I was told. Mine is fine now

Just looked at the book but not very clear but guessing you just scroll through options and illumination comes up ( i recall Marie from service saying).

Last edited: Feb 11, 2020
961 50th cafe racer 2018, Indian scout sixty custom bobber 2017, BSA bantam D175 1965
Reply
Reactions:MxMartin

[IMG alt="ntst8"]https://www.accessnorton.com/data/avatars/m/0/74.jpg?1507575767[/IMG]

ntst8

VIP MEMBER
JoinedFeb 14, 2004Messages1,395
Country flag

Thanks I’ll check that out. That sort of unintended technical excellence is right up my alley.

Iain B
'44 WD16H, '60 ES2, '73 850 Interstate, '14 961 Sport, '19 DRZ400E.
Like Reply
Start conversation

[IMG alt="ntst8"]https://www.accessnorton.com/data/avatars/m/0/74.jpg?1507575767[/IMG]

ntst8

VIP MEMBER
JoinedFeb 14, 2004Messages1,395
Country flag

Congratulations to Welshrugby, i had the same feedback from Rob J so hadn't investigated further.
Just had a play and if you turn the key on then hold the toggle switch down for a couple of seconds ILL shows up, then short prods on the button scrolls through 0 - 9. At 5 hey presto i have a speedo backlight again. I like a cheap fix.
 

cliffa

VIP MEMBER
Joined
May 26, 2013
Messages
2,252
Country flag
I pressed the clock reset button too many times a while back and my speedo light stopped working, the factory told me it is a sealed unit with LED's and would need replacing. But when I took it for a service and some warranty work, someone realised it was just the sequence that i pressed the button and had dimmed them to minimum. So maybe you just need to reset them. I will try and track down the info I think they emailed me about it. I think the little service manual states somethimg about it.
Thanks very much, that would be great. I was out in the sunshine the other week and didn’t spot that the fuel light had come on, but had no idea when.
 

cliffa

VIP MEMBER
Joined
May 26, 2013
Messages
2,252
Country flag
Found the conversation about this:-

I had the same problem. Spoke with Rob Jameson and he informed me it was a sealed unit so would have to be changed. Asked for that recently under warrantee and someone there then realised that I had probably lowered the illumination level myself by pressing the button in the wrong sequence. It was probably when I tried to reset the time and I was just pressing and holding and hadn't a clue. page 113-114 in the small booklet is where you should find your answwer so I was told. Mine is fine now

Just looked at the book but not very clear but guessing you just scroll through options and illumination comes up ( i recall Marie from service saying).

Last edited: Feb 11, 2020
961 50th cafe racer 2018, Indian scout sixty custom bobber 2017, BSA bantam D175 1965
Reply
Reactions:MxMartin

[IMG alt="ntst8"]https://www.accessnorton.com/data/avatars/m/0/74.jpg?1507575767[/IMG]

ntst8

VIP MEMBER
JoinedFeb 14, 2004Messages1,395
Country flag

Thanks I’ll check that out. That sort of unintended technical excellence is right up my alley.

Iain B
'44 WD16H, '60 ES2, '73 850 Interstate, '14 961 Sport, '19 DRZ400E.
Like Reply
Start conversation

[IMG alt="ntst8"]https://www.accessnorton.com/data/avatars/m/0/74.jpg?1507575767[/IMG]

ntst8

VIP MEMBER
JoinedFeb 14, 2004Messages1,395
Country flag

Congratulations to Welshrugby, i had the same feedback from Rob J so hadn't investigated further.
Just had a play and if you turn the key on then hold the toggle switch down for a couple of seconds ILL shows up, then short prods on the button scrolls through 0 - 9. At 5 hey presto i have a speedo backlight again. I like a cheap fix.
Thanks again !!
 
Joined
Jan 16, 2015
Messages
4,018
Country flag
Found the conversation about this:-

I had the same problem. Spoke with Rob Jameson and he informed me it was a sealed unit so would have to be changed. Asked for that recently under warrantee and someone there then realised that I had probably lowered the illumination level myself by pressing the button in the wrong sequence. It was probably when I tried to reset the time and I was just pressing and holding and hadn't a clue. page 113-114 in the small booklet is where you should find your answwer so I was told. Mine is fine now

Just looked at the book but not very clear but guessing you just scroll through options and illumination comes up ( i recall Marie from service saying).

Last edited: Feb 11, 2020
961 50th cafe racer 2018, Indian scout sixty custom bobber 2017, BSA bantam D175 1965
Reply
Reactions:MxMartin

[IMG alt="ntst8"]https://www.accessnorton.com/data/avatars/m/0/74.jpg?1507575767[/IMG]

ntst8

VIP MEMBER
JoinedFeb 14, 2004Messages1,395
Country flag

Thanks I’ll check that out. That sort of unintended technical excellence is right up my alley.

Iain B
'44 WD16H, '60 ES2, '73 850 Interstate, '14 961 Sport, '19 DRZ400E.
Like Reply
Start conversation

[IMG alt="ntst8"]https://www.accessnorton.com/data/avatars/m/0/74.jpg?1507575767[/IMG]

ntst8

VIP MEMBER
JoinedFeb 14, 2004Messages1,395
Country flag

Congratulations to Welshrugby, i had the same feedback from Rob J so hadn't investigated further.
Just had a play and if you turn the key on then hold the toggle switch down for a couple of seconds ILL shows up, then short prods on the button scrolls through 0 - 9. At 5 hey presto i have a speedo backlight again. I like a cheap fix.
Great info !
 
Joined
Apr 23, 2021
Messages
68
Country flag
I pressed the clock reset button too many times a while back and my speedo light stopped working, the factory told me it is a sealed unit with LED's and would need replacing. But when I took it for a service and some warranty work, someone realised it was just the sequence that i pressed the button and had dimmed them to minimum. So maybe you just need to reset them. I will try and track down the info I think they emailed me about it. I think the little service manual states somethimg about it.
Thanks for posting this Welshrugby, what the chance of finding that out by chance, I will try it tomorrow..
 
Top